Pages

Sunday, November 29, 2009

Bercuti dan Belajar .Huhu..

Salam

Seperti yang dibertahu, i'm off to korea hari ni.To be precise, malam ni di KLIA, naik Korean Airlines.Mana laa tau ade blogger yang kerja sana ke, boleh jumpe..teeheehe~

Just nak bagitau, ini bukanlah vacation dengan family. <-- ni yang kurang best ni. Tapi ni ke korea dengan beberapa pelajar fakulti bersama lecturer.Wakaka.Sadisnya.Nak buat macam mana, dalam surat kata tak boleh bawa family.Huhu.Jadi, walaupun flight saya malam, kejap lagi dalam pukul 3 kena kumpul di kampus.Alahai..

Antara yang kami akan buat adalah beberapa aktiviti di Seoul National University. Budak-budak ni cakap, mungkin kena buat speed programming.Come on laa, tak perlu kot aku rasa.Hehe..

Mungkin juga senior yang ikut ni (err, saya second year ye, masih junior :) )kena bentang project sarjana dorang.Haa, bagus kalau macam tu. Lagipun, dorang ni lah golongan yang disuruh membawa laptop. Maksudnya memang ada kena buat kerja.

Sebenarnya, untuk cuti ni, selain daripada snorkelling dengan kawan-kawan pengakap yang dilepaskan seperti entry ini, aku juga melepaskan peluang ke ITB.Institut teknologi bandung.Yeah, doktor dayang pun tanya kenapa tak jadi pergi.Sebabnya, program habis masa raya haji.Dan, aku tak nak kelam kabut nak prepare untuk ke korea pulak.By the way, ITB adalah antara universiti yang terbaik dalam bidang komputer di asia tenggara.Ranking dia lebih tinggi dari  universiti kat Malaysia termasuk UTM sendiri.Kagum bukan?Jap, ni Dr Dayang bagitau, kalu dia tipu, maksudnya aku pun tipu...huehuehuhu.

Cuti ni juga daku bekerja :-). Okay, ni nak bangga kejap, sebab tak sangka ada bakat.Ahaha.Kerja nya dalam bidang komputer juga, ada kena menulis sikit-sikit dan banyak mencari maklumat.To be honest, kerja yang Mr Hairuddin offer seperti entry ni adalah lebih mudah dan masyuk sebenarnya.Tapi, i still pilih kerja sekarang sebab banyak belajar.Dan minat juga. Tapi tak boleh la bagitau kerja apa.Tak nak mencapub. ;). Kalau dah lama-lama, aku cerita okay?

Well, my boss pernah datang dan meninggalkan jejak di blog ni.Hehehe.In case dia baca entry ni, ada satu pesanan..

..boss, saya memang tulis sesedap rasa je kat blog ni.Harap terhibur.Muehehe~
Jangan lupa bagi komen, lepas tu follow la I sekali. ;P..

-untuk kedua-dua boss-

Okayh semua.Kembali ke duniaku semula.

Apa lagi erk nak bagitau, erm..haa, widget top commentor di sidebar ni sudah semakin sengal. Siapa -siapa yang persasan, dia memang berubah-ubah.ET pun cakap seperti dalam kotak komen entry ni.See..

Dan semalam, pergi blog bain dan he makes my day.(ok, ni entry lain).Terima kasih bain.

Komen still tak auto publish. Kena dimoderate oleh owner blog ini <--saya lah tu. Kalau ada kesempatan untuk online di sana, komen akan diapprove laa.Dan kalau sempat lagi, ada entry baru.Huhu.

(err..boss, nanti kalau ada masa jugak, saya siapkan sekali kerja kat sana ;) )

Last but not least, rajin-rajin datang ke blog ku, walaupun tak ada entry baru, heh. Klik nuff sekali.Lalala~

p/s: klik semua 'entry ni' ni tab baru ae.
Tahniah pada semua yang menang untuk contest Lumut.
Kalau rindu, klik archive ku dan baca. :)
Avid gunner<--dah balik belum?Best tak?

~banyak nyee nota kaki~

20 comments:

Faarihin said...

salam..
wah.. cik green pi korea best nyer.. berapa lama kat sana?
jumpe pakwe korea yang encem2 kem salam eh.. huhuhu.. (^__^)

itisrajah said...

pastikan ade ole-ole khas buat aku dari korea eh.
=)

maiyah said...

mmg begong tenet kekadang, sy dok pakai widget read more pas tu side bar jatuh ke bwh huhuuu, nasib cpt adjust

kawie2020 said...

waaahhhhh.. best nyer dapat gi korea... teringin nk gi gak saner terutamanay jeju island...

jgn lupe souveneir tuk kita taw.. hahahahaha...

Fyzal said...

orait green.. selamat ber korea..

et said...

uuu..selamat berterbangan..aii..ingt cuti..rupenyer bkeje yep..hehehee~ oke la uh..korea wooo..hak3..^^

ber_uwang said...

uncle doa selamat pergi dan balik semoga dapat sesuatu yang bermakna di sana

meo188 & cipan said...

wah2... take care...

miss u

LORD ZARA 札拉 said...

nak ikut!!!

Anonymous said...

weh ko jgn lupa amek pic banyak2 tau aku nak tgk....pokok sakura xpecialy k

sayu=pilu

ezany said...

nak ikut.. nak jumpa wondergirls.. hehe..

'AQILAH said...

amek gamba banyak2 tau :) tempek dalam blog..hee

joegrimjow said...

oo
kamo la ri2
baru pasan
;)

apy jalan2

Fatt Chin Choy said...

eh
aku nak ole2 blh?
haha

Ms.Independant said...

Thanks sbab inform.
Klo tak, tak tahu pun result.
Hehe.

Jelesnyeee!!! nak ikottt!!!
G korea amek gamb ngan baju tradisi korea tu.
Mesti cumel je!


:)

Solehah said...

owh..cik green ka pa lumut..adeh..

Cik Cookie said...

I love Kolea.
nak2 mamat cute n mkn2 dia.
heavennya..

HEMY said...

wah..best best jalan2...jelessss

Kuwe said...

korea la pulak.

aku dah terbayang winter sonata sama 1 litre of tears dah ni.

kihkih.

niesz said...

hihi..cam sonok jer dpt g sane kan..even g sbb keje pon..besh gak..alang2 da g tu..ley r melawat sekali..ehe..

ade ole2 tuk niesz x??hihi..