Pages

Monday, November 9, 2009

Blogging sampai bila.

Salam

Pagi ini suasana sungguh nyaman untuk aku berblogging. Network pun tengah cantik, cara lahh.Dalam proses aku membaca blog orang, bagi komen, ketawa-ketawa, terfikir-fikir tu semua, aku jumpa satu bentuk kekaguman dalam dunia blog ini.

Haa, macam mana tu?

Kisahnya begini. Kita jumpa macam-macam orang dengan ber blog.Perangai dan ragam yang pelbagai, cerita suka duka yang orang sudi nak kongsi, familiar kan? Selalunya daripada orang muda-muda, takpun taraf ayah lah.Tapi kali ni, aku jumpe blogger taraf atuk aku!Umur dia 72 tahun . (Atuk aku 83). Berblog dengan bahagia, kongsi cerita tentang rutin, keluarga, anak dan cucu.Menarik kan?Kita memang biasa jumpe blogger berusia, tapi selalunya bukan orang Malaysia. Kalau tak american, british.Orang luar.Yang sah2 memang otai dengan internet, komputer bagai..

Masa aku browse blog pak cik itu, aku tengok kat sidebar, dia letak gambar cucu-cucu,Tetiba terfikir, Cam bez je letak gambar cucu cicit kat blog.Pencapaian tu!.Cuba korang fikir, (aku assume yang baca entry ni semua dikira 'muda'), macam mana kita berblog  bila dah tua nanti. Nak tulis pasal usha awek lagi kah, pasal 'hari ni makan kat sini sana', pasal tengok bola kah, lepas geram kah...hurm~

Mesti cerita pasal famili, dan cucu-cucu. :P

Heee, tetiba aku cam tak sabar nak letak gambar-gambar cucu kat sidebar blog bila dah besar tua nanti.Haha.
Tapi agak-agak la, baru 20 tahun kot, kawen pun belum.Ceit.

Lagi satu perkara, pernah terfikir sampai mana korang nak berblog? Tu belum tanya facebook, myspace, ym tu semua. Dunia sekarang..
Tapi jangan optimis sangat, kalau zaman nabi pun, usia bumi dah macam seorang tua berbongkok tiga, apatah lagi hari ni.Pahamkan?..

Cuma tu laa, hari ini datangnya dari hari lepas, dan esok datang daripada hari ini.Makanya, apa-apa yang kita buat hari ni, MESTI punya akan affect kehidupan kita pada hari mendatang.Contoh paling mudah, kesihatan dan belajar. Jadi, berpada-padalah bila nak marah-marah, bersosial, dan segalanya.

Bersederhana.
Perkataan ni ada maksud yang besar walaupun dia hanya 'sederhana'.

Blog pun.
Tak semestinya bermaksud kurangkan berblog, cara menulis atau ape.Terpulang~

Walaupun aku tau tu blog kamu, bukan aku.

Okeyh, boleh klik sini untuk ke blog titik bukan noktah.New tab okey?

p/s : blog sampai bila..bila.Bila-bila.
Beza blog chedet ngan blog yang aku link ni, chedet tak main komen-komen.Hehe..

33 comments:

::[si putihpurple]:: said...

aah kn..
nice la plak..
atok2 nnt ciap ade mespes fesbuk bagai kn..
letak gmbar bhagia ngn nenek..
weeeee~
aku pon xsbar lah.. ha ha ha ;D

geeds said...

i'll blog until i had enough of blogging which i don't know up until when.
haha.
blogging best! - to certain people like us of cz.
haha

mr.syazwan said...

blog je...blog sampai kita ke akhir hayat.. hehe

apa tu chedet??? huhu

Fatt Chin Choy said...

aku rasa blog ni lg tahan lama drpd lain2 sebab menulis ni lebih seoronok dan tak ditelan zaman

HEMY said...

huhu..ok je kalau masih mahu berblog. masa tu mungkin teknologi lain kan..who knows

green said...

putih..hehe..mmg tak sbr..

geeds..agree~

syazwan..chedet itu manusia.

fatt chin choy..yerp.betul2..

hemy..agree~

kawie2020 said...

hehehe.. aku pon suke blog che det.. blog ini mencambah daya kreativiti kite kan..kan..kan..

green said...

kan.

green said...

kan.

miSs siv said...

aku da tgk!
best la pakngah tu.
hahaha
thanx kenal kan!

Kasawari said...

salam.. thanks bagi link blog Atok tu.. ermm mmg kdg2 blog ni byk bawak kebaikkan kan.. macam kasawari gak.. ramai kawan2 kenal.. tapi bila muncul FB.. huhu.. blog tinggal kebelakang sikit.. huhu

ekopelancongan said...

salam kembara..

blog hanya sekadar luahan mimpi di dalam dunia realiti..

cetusan dari penulis yg menjadi letusan perspektif dan persepsi para pembaca..

taa..

nursarah87 said...

aku taknak berhenti berblog..kerana aku sayangkan komuniti bloggers semua..

frens forever!

baincardin said...

alamakk...sorry ms. green. bain terover-excited dah ni.^_^' I'm sorry ok.

*btw, thanks a lot for ur 10-star votes! yay!^_^

baincardin said...

haa...betul kata green ni. blog sampai bila²..^_^ tak kira usia.

bain pun lambat lagi nak letak gmbar cucu² kt dlm blog. ^_^

*thanks for ur 10-star votes ye ms. green ^_^ and
sorry for the 'mr.' tu. mmg bain dah confuse...^_^

Happy blogging! yay!

fiD said...

aku da tengok.. cool gler atok nie!

sI tEDI said...

he he he.. pakcik tu mesti sayang gila ngan cucu2nya.. :)

aku akan berbglog selagi aku mahu menulis

meo188 said...

ayah sy umur 64 thnada blog...

die nk ade blog sbb Dr M umur 80 thn pun blogging jg.

Firol said...

blog sampai bile2...gua nak buat sampai akhir hayat..insyallah

miss lolly a.k.a luvfareda said...

heheh.


shaye akan bebrbelog sampai jadiks nanny gak.ahahahaha

AzuanBudakPandai said...

blog lagi best..aku dah tak layan yg lain huhu

saypOOL rafhtello said...

lagipun dorang dok uma xde buat apa..
nak hilangkan bosan.. =)

green said...

siv..tau xpe..

kasawari..brg yg lam jgn ditinggalkan..

ekopelancongan..mimpi?rasa cam realiti..

sarah..sama!

baincardin..cool bain cool..

lama, me too..

tedi..sapa x syg cucu..

fid..cool kan..

green said...

meo..cabaran tu..

firol..InsyaAllah..

lolly..bayangkan..

azuan..layan sma rata..

saypool..ak cm ske la ko nye komen..penuh makna tu..

LORD ZARA 札拉 said...

heheh~

usaha!

usaha!

usaha!


tu yg ku fikir~

Aku Beskot™ said...

wahh..
x sangka..
atok tu berblog..
bahgia je tgl dia..
hehe..
slagi mampu menulis..
tulis je..itu sume akn jd kenangan.

green said...

zara.. :)

beskot..kenangan.Betul, tak sme kita boleh ingat.Kalu boleh tu, Alhamdulillah laa..

Pais Chaos said...

tulis, tulis dan terus tulis!!!

maiyah said...

kalo akak buat luangkan masa yg byk nih dgn berblog nak adjust gak jiwa yg kaco :)

AiE bAhRi said...

salam..

salam ziarah..O..ni ke green yg sha cakap? utm duk kolej perdana ke?

salam kenal..

green said...

oo, ni la aie yg sha ckp tu..

jap2, sha cakap ape lagi?

ye, kp, salam kenal jugak.

AiE bAhRi said...

tak la..masa tu wat open house, dia tanya kenal green tak..cakap blum kenal lagi..org suruh bawa sekali g umah time open house tu..huhuhu..

green said...

ooo..

yg open house tu tak boleh g sbb ade test mandarin mlm tu...