Pages

Monday, November 9, 2009

Vote untuk baincardin.Jawapan teka teki dan update.

Salam

Update ringkas.

Masih ingat  entry ini tak lama dulu? Baiklah, pengirim mesej ini ialah saudara akmal. Memberi aku checklist barang yang perlu ada untuk hari ini.hari  ini dan ini.Entry ini juga ada kena mengena..Masihkah kau ingat??(lirik lagu..) Time dapat tu aku tak rasa pape, tapi bila baca balik mesej tu, rasa kelakar laa, senyum sorang-sorang.Oh tak, senyum 2 orang dengan roomate.Kan hajar?


Seorang blogger, jurugambar dan seperti seorang abang.

Memandangkan aku minat photography (tapi tak ada dslr..sobs2..), aku selalu ke blog dia untuk baca dan cuci mata.Ok, do me and him a favour, boleh klik blog baincardin atau ke web site ini dan vote untuk baincardin.Ini untuk satu contest yang dia join.Ok bain, hope u win..


malam ni nak tidur awal.


p/s : Saudara ku meninggal dunia petang tadi. Sakit tua, 70++-year-old.Atuk ku orang paling sedih, rapat, mungkin rabu ini aku akan teman atuk ke Kuching.InsyaAllah.

Al fatihah untuk Allahyarham Abang Yusof Putih, moga diampun segala dosa dan roh dicucuri rahmat.

29 comments:

joegrimjow said...

nak slr?
d60

imHepPie said...

smoga rohnya dicucuri rahmat..alfatihah

maiyah said...

al fatihah, moga dicucuri rahmat keatas rohnya :)

saypOOL rafhtello said...

inalillah...
alfatihah..

Pais Chaos said...

kirim salam sama hajar..hehehe

HEMY said...

semoga ditempatkan di klgan org2 yg mendapat syafaat...

ketupat said...

innalillah...atok sedare ko ke dayah?

sharamli said...

al fatihah....
da abeh?

green said...

joegrimjow..
bday saye 2 ogos 1989.Mekasih..

thanx semua, sedekahkan al fatihah ye..

ketupat..anak sedara atuk ku

sharamli..dah..tp masih kat kolej, ade hal.

Firol said...

salam takziah..al-fatihah

kawie2020 said...

alfatihah... semoga roh nya ditempatkan dikalangan hamba allah yg soleh...

joegrimjow said...

haha
bukan nak bg
ak jual
;-)

da vote da die

green said...

firol , kawie,, thanx..


joegrimjow mmberi harapan palsu.. :p



korang jgn lupa vote~~

{lumut} said...

salam.
nak join contest tuh sile lah.
mase pon panjang lg..
=)

nak pg vote jup.heee

green said...

lumut..ok2..

i'm_siCK_n_tiReD said...

innalillah...

nanti la nak cuci mata tgk gmbo..hehe..

baincardin said...

Assalamualaikum w.b.t.

Al Fatihah utk arwah. Semoga ditempatkan dikalangan org beriman. Amin..amin..amin.....


WAAAAHHHH!!!!!!
Tenkiu so much green! sampai promotekan bain dlm blog green nih! bain terharu sangat² ni ^_^ and thank you very² much pada rakan² blogger yg tak henti² vote 10-bintang utk bain! yay! ^_^

*Bain bukan jurugambar green, photography tu hobi suka² je..:)

Blog baincardin tu tujuan sebenarnya adalah untuk "Improvising tha basic of photography". Photography dgn hanya menggunakan camera yg paling asas (iaitu BUKAN guna camera DSLR), cukuplah dgn camera digital biasa² saja. :)dan bain kemudian edit gambar² tu dgn Photoshop. itu je...:)

Jadi Green dan mana² bloggers sini jgn risau, bain memang bertujuan utk memberi tips, petua dan sbgnya pada bloggers, mcm mana nak snap gambar dgn camera biasa dan murah, TAPI berjaya menghasilkan gambar yg cantik dan berkualiti macam guna kamera DSLR! w/pun tak 100% mcm hasil DSLR, tapi rasa puas dpt gambar yg cantik kan? dgn camera murah plak tu....;)

Bain sendiri cuma pakai camera digital Cybershot Sony yg kecik comel tu je, amik gambar byk², then edit skit, pastu post dlm blog utk share ngan semua bloggers! kongsi ilmu bagus kan? :)

bagi sesiapa yg x mahir Photoshop, dr gambar² dlm blog bain tu, boleh belajar mcm mana nak amik gambar dari sudut yg berlainan. kasik kreatif skit. tu pun boleh belajar dgn mudah. Insyaallah...

Bain harap semua bloggers sini dapat belajar dari blog bain, petuanya, tips, skills dan macam² lagi melalui photography.

Terima kasih skali lagi pada Green, mempromotekan Bain dlm blog green. Keep in touch k. Kita bloggers semua sama² belajar, sama² kongsi ilmu, barulaa best berblogging! yay! ^_^

*nantikan entry baru bain untuk BFT competition tu. Byk lagi gambar² menarik kat KL ni. nak kene pusing² lagi ni. Tarikh tutup pertandingan tu 5 January 2010. Insyaallah Bain buat yg terbaik & seterusnya dapat kongsi pada semua bloggers.

Have a nice day ya! ^_~

Assalamualaikum w.b.t.

green said...

sick n tired..tq very2 much.

bain..WHAT??<<==muka terkejut

camera biasa, way too good.Macam tak percaya je.Ouh, ingatkan photographer yg pro pakai lens panjang2 tu..haha..

anyway,green rase semua yg masuk blog bain ingat gambar tu dr slr ok?..

baincardin said...

Salam Green.

ada Special Entry dlm blog bain utk green. Atas penghargaan yg tak terhingga dari Bain. :)

Thanks a lot green, promote bain tuu....^_^ yay!

baincardin said...

kalo green & bloggers semua nak tau camera apa bain pakai, pergi ke link kat bawah ni:-

http://www.baincardin.com/2009/03/pantulan-hdr_20.html


Bain cuma pakai camera digital biasa² aja...dah dekat 5 tahun umur camera tu. ^_^

Led said...

innalillah

Led said...

innalillah

Kamsiah said...

alfatihah..semoga arwah tenang disisiNYA

Shifu67 said...

kita serupa.... minat photografi... tapi tak de DSLR....

duk dlm mimpi je nak pakai DSLR... huhuhu

DilOt said...

a ah green..mmg nmpk photoshop edit...

tp xpe...hasilnya tetap cantik walaupun tak pakai dslr...

dilot pun mmg idam dslr..bile ntah nak dapat...hukhukhuk...

baincardin said...

takpe...yg penting dah kita usaha utk gambar yg terbaik. asalkan puas amik gambar byk² w/pun camera tak seberapa..:)

green said...

led..terima kasih

kamsiah..terima kasih juge


shifu..edit guna hdr je..:)

dilot..same!

bain..ye betul!

baincardin said...

bersyukur dgn apa yg ada kan green? ^_^

*kalau betul² minat photography dan nak juga dgn camera dslr, berusaha utk dapatkannya dgn bersungguh²!

dah mcm cikgu skolah plak bunyinya ni...heeeee.....^_^'

green said...

harharharhartakarun

baik cikgu!
:p