Pages

Tuesday, April 6, 2010

Masih Tak Terasa Bahangnya

Salam

Seperti yang sedia maklum, saya dan rakan-rakan sekampus sedang menjalani minggu peperiksaan akhir.Sibuk sibuk sampai boleh update blog, hehehe tak kelakar.
 
Kali ini, saya agak awal menyalin jadual periksa di blok fakulti bulan lepas, dan tadaaa, hampir semua kertas ada gap di antara hari.Maksudnya, ada masa yang lebih sikit untuk buat last minute ulangkaji. Dan, jadual kali ini memang pelik sikit sebab subjek satu dua kredit didahulukan, pencapaian diutamakan. Maka, subjek kredit 3, yang pening pening semua minggu depan. Huuisshh, smart habes laa.

Semalam paper pertama saya, Application Development yang sepatutnya buat projek je, tak ada final exam. Subjek tu meminta kami membangunkan aplikasi menggunakan perisian tertentu, dan setiap kali kelas, kena lah tunjuk progress kat prof. Dia komen, suruh betulkan dan kelas habis. Senang cerita, kelas ini macam : sukati laa kau nak buat projek apa, yang penting belajar sendiri, boleh mintak nasihat pensyarah atau pun student masters lepastu bentang. Self study.

Jadi, boleh bayangkan tak kelas yang tak ada silibus, tak ada buku spesifik tiba-tiba ada satu set soalan lengkap untuk students jawab masa final?Amaaaazingg gila

Maka kami pun memandai-mandai buat preparation sambil dok pikir, apa agaknya soalan yang akan keluar.

Bismillah. Buka kertas dan baca soalan.
Hasilnya :

Below is the Facebook web page login interface,

Soalan pertama : Draw the activity diagram for user verification process of Facebook.

HAHA.

Facebook + Kami = expert.
Lalala~

Bawah soalan tu, ada lah soalan lain berkenaan Facebook process dan Part B berkenaan system e-commerce IKEA.

Rasanya, ramai jugak student yang bersyukur sebab malam sebelum periksa, mereka ber-facebook,dan tak study pun.Diorang cakap “tak sangka, ada faedah juga aku bukak Facebook malam tadi”.

Heehehe.

Esok English 2 kredit, lepastu subjek elektif satu kredit.Hmm, semua orang kat sini tengah rileks taw, tak berhempas pulas macam dulu-dulu, tak tension sangat, sampai Ainun pun cakap “ minggu exam ni, aku masih tak rasa lagi laa bahangnya..”.



Dahsyat statement tu.
Terpesona sekejap.
 

15 comments:

~ainun~ said...

weyh2..direct quote tu~~!

green said...

direct komen..terpesona lagi sekali.

Hasrol Nizam said...

1st time dengar facebook membantu dalam menjawab exam..hehe

HEMY said...

kadang mmg tk pyah studi pn leh jawab..tp kadang study takleh jawab..ahahaa

messyremo said...

hehe..
mmg terbaeeekk soklan cmtu..
pe2 pun gdluck!!

saye said...

aq xnak follow blog ko dayh!!

maiyah said...

fesbuk pun jd utk soklan.. wah ini mesti pensyarah pun dok berfesbuk sakan heheh

~0~ said...

wah...hebat la soklan exam tue..ekekek

green said...

nizam..hehehe

hemy..we hv something in common..~~

messy..thank you very much~~

saye..aa, ni ak confuse ni..meon ae?

maiyah..die pernah ajak jd neighbour..haha

~0~..huhu..tau xpe..

ina mail said...

kisah benar atau imaginasi ko je green.sebab sekarang banyak blogger suka berimaginasi cthnya Lutfy.

Anonymous said...

green....subjek elektif 2 kredit laaa!!!!

-eza-

boss said...

he he.. study.. 4flat.. amin..

green said...

ina..kapten luffy tu lain..verangan je..hehe

eza..lalalalalala~ :P

boss..aminn~

GhOsToNe said...

chaiyok2!!!

green said...

thank you~