Pages

Monday, March 29, 2010

Bunga Ada, Kumbang Pun Ada.

Salam

Tajuk entry adalah berdasarkan dialog penjual bunga kat gerai depan sebelah kiri saya.
Dia excited jual bunga.
Macam saya juga.
Huehuehue :D

Dua hari lepas merupakan 'excited state'. Ini semua macam yang saya dah cerita pada entry sebelum ini. Well well, memang satu pengalaman. Saya shift kerja hari Sabtu pagi je, tapi ahad pun saya datang, not just because of the flowers, but also the kumbang.Haha.

Noooo, because of the people wearing raincoat.


Waktu ini orang berpusu-pusu mendapatkan keluarga dan sahabat handai yang baru keluar dewan terima ijazah.



Grad bersama-sama.Ni mesti kawan baik, sama-sama stay up makan biskut marrie sambil baca buku.
Tak pun, tengok movie.


Ramai kan?
waktu ini juga, semua penggerai bunga berpusu-pusu jugak, macam dorang yang grad.Hehe, waktu ini memang ramai yang beli bunga lebih-lebih lagi yang tak ada ros atau teddy bear untuk dipegang bila nak ambil gambar.

"sekali sekala kak..ape salahnya..penat belajar..bla..bla..bla..$$$$...Terima kasih kak, Saya JUAL!.."
lalala~

Lagi gambar...



Huhu, tipu laa kalau cakap saya tak ada perasaan langsung bila tengok abang-abang dan kakak-kakak pakai baju hujan jubah konvo tuh. Mesti laa macam ' berkobar-kobar semangat, tak sabar, belajar best kerja tak, study is prority else can wait' etc. Hmm, lagi setahun setengah green, tak lama lagi pun..
 
Masa hari kedua, saya tengok ramai orang tua-tua yang pakai jubah konvo. Tengok jubah dan topi, saya rasa tu semua untuk terima sijil master dan Phd. Scene yang berbeza ; graduates dukung anak, tolak stroller, anak kecik-kecik excited tengok ayah pakai baju hujan lagi..

Waktu itu, saya memang dah tak sabar dah..
Harap dapat sambung belajar lagi..
Ameen~

Ok sekarang baru boleh bagi gambar gerai bunga ;)



Malam hari kejadian. Inventori stok.

Matt, Joss, Aaron


Joss excited.




Ni jiran seberang.aka senior aka sama-sama jadi sukarelawan MHS dulu aka 'sole pemodal' kedai bunga dia.Fuhyoo Jaz..~~


KAMI.

Setakat ini sahaja.
Bubbye ^.^

9 comments:

YobSumo said...

hehe. seronok kan! congrats!

siv said...

haha.
aku dulu penah jual bunga2 nih time pesta konvo.

wuuu~
nie final sem aku.
T__T

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

aa bunga lebih tak... teddy bear pun jadi laa

sharamli said...

xsabar nak habiskan study..tp nnt bila dah habis,rindu time stdy lak

maiyah said...

hehe.. nk cari duit halal, ok le tu utk yg ber-grad tu gak nmpak cun gitu ngan bunga2 bila snap

Azuan said...

wah jadi penjual bunga...cam best je huhuu

meo188 said...

nice!~

wahahahah... best

Kapten said...

aku nak beli pos kat ko blh? haha

green said...

yob..hehe, best2..

siv..eheehh..dah nak abez dah..o, enjoy and live it to the fullest la..

moon..hahah..licin..huhu

sha..ok, kalu jual lg, kt kasi sha bunga ok?

maiyah..tgok laa sape yg jual..wakaka~

azuan..best..mmg best, try laa.

meo..thank u, followed by hahahah..;)

kapten..boleh2..pastu biar ak yg pilih, ko byr je..:P