Pages

Saturday, March 6, 2010

Mengintai Langit

Salam

Hari yang panjang dan penat membuat emosi manusia tertentu tak stabil. Disebabkan dah tak larat, nak senyum dan bercakap pun dah tak mahu. Lebih baik diam dari cakap. I consume enough energy for the day. Better leave the remaining energy to call my father, hopefully he could say some perfect words to boost up his daughter spirit and joy.


Amin~~


Kata Penuh Hikmah

Dalam menangani mood tak stabil, kata-kata yang baik dan berhikmah sangat meneyenangkan. Rasa macam terubat dan lapang. Rasa macam, .."oh, ini bukanlah hari yang teruk",.."ini adalah cabaran yang bagus..", "..i can handle it.." etc. Terima kasih pada kawan-kawan keliling yang selama ni tak jemu-jemu tanya "..macam mana duty hari ini?".. , "..dah makan?".., "..cerita kat aku.. "..aku nak belikan makanan dulu, nak order apa?..", .."kau ok?..".

You know who you are.
(They really know, they read my blog,,ahaha)

Walaupun, aku bukanlah mengharap ini semua, tapi aku sangat hargai apa yang aku dapat;
dikelilingi manusia yang penuh mengambil berat, sedaya upaya menjaga satu sama lain, yang buat aku rasa seperti berhutang, berhutang sifat kasih dan penyayang antara sahabat.

Sebetulnya, aku masih berhutang..

Sungguh, ini buat aku untuk jadi kawan yang baik, yang cuba sedaya upaya memperbaiki diri dan sehabis perlu membantu kamu. Dengan sifat kekurangan dalam diri , terus bertanya pada diri sendiri : Cukupkah? Cukup kebaikan aku pada semua kawan dan sahabat.?

Jawapannya tidak pernah cukup.

Tapi u make it looks enough. Enough for us.


Tiba- tiba je aku mahu tulis sebegini. Trying to draw this good picture and remember these great moments. Maybe because i am feeling it now. Maybe because i know, that I should remember this time.Because one day, i could lose it all at once.





p/s : I think my 32 second theory is still relevant ..hehe.

13 comments:

HEMY said...

comeynye anak kucin tu..tp nak pelihara mereka tak rasa comel sangat.ekekeke

Ery Farieha said...

kucing itu comel
huhuhuh

meo parton said...

nak kucing tue 1... :D

oranglidi said...

bagus ada kawan2 mcm tu

Moon BlooDy Spell said...

itu lah guna sahabat
kadang2 waktu aku sedih...
hanya dengan 1 patah perkataan yang sangat perihatin membuatkan kita tenang

saypOOL rafhtello said...

sharing is caring...

Kasawari said...

pandai kucing2 ni mengintai langit.. he he..

mendalam entri ni..

fiD said...

susah nak cari kawan camtu sekrg.

fiD said...

susah nak cari kawan camtu sekrg.

et said...

kwn yg mcm tu x ramai kan.but in order nak dpt kwn gtu, kt sdr pon must be one of dat kind of fwen to other fwen gak.bak kate pepatah, wut u give, u get back.hoho.

Monkey D Luffy said...

kawan2 ko tgh terharu baca neh

Lazyf... said...

geramnyer tgk kittens tuh....

baincardin said...

morning Green!

comey² kucing tu ^_^ Green bela ke?