Pages

Saturday, December 5, 2009

Korea - The End

Salam

Saya di mana? Masih di Korea. Petang nanti akan balik, dalam pukul 5.30 waktu Malaysia.Huahuahua..tak best nya nak balik!I'm going to miss Korea verrry much. Sekarang, saya ada di Incheon Airport. Lebih kurang satu jam dari bandar Seoul. Luggage dah masuk cargo, dah check in kat imigresen, sekarang ni tinggal lebih kurang sejam lebih je nak ke Malaysia semula.Tak lama lagi tu...

Sekarang ni juga tengah menghabiskan masa beronline di airport.Seriously, line sangat bagus, bukan setakat provide line, laptop free pun ada di mana-mana. Boleh pilih. I'm using MacBook, haha..cam best je. Dari glass window sebelah ni, saya boleh nampak banyak aeroplane, mostly Korean Air, sambil salji turun dan berterbangan.Yup, salji dah turun, tapi tak lebat. Cukup mempesonakan mood online ku..agagaga..ayat tak boleh blahh.

Ada lagi beberapa keping duit korea, mungkin akan habiskan kat sini kot.Tukar duit balik nanti tak laku laa..

Apa lagi ye, owh ok..gambar.Banyak sangat.Ada beribu keping, dan tak transfer lagi ke thumb drive. So, gambar, nanti dulu la ae.

Pagi tadi, kemas barang habis-habis, berhenti kejap bila food delivery sampai. Then, mandi dan turun main salji.Ambil gambar, pulang kunci bilik, makan makanan korea untuk lunch terus bertolak ke lapangan terbang.Huhu..esok, rutin dah tak macam ni. Esok mungkin mengupdate blog sambil blog walking.Rindunya rutin tuuuu. Mesti dah banyak gila entry korang kan. Mesti dah macam-macam yang berlaku. Apa cerita laa agaknya..

By the way, my friends semua tengah online jugak.Masing-masing sedang tag gambar di facebook.Mine, later. Kepada sesiapa yang mintak kirim salam kat awek korea, mamat hensem korea laa, dbsk laa, wonder girl tu semua, ni nak bagitau, tak jumpa mana-mana artis pun.Cuma jumpa Taufik Batisah.Kahkahkah. Dan perempuan Korea banyak jumpa budak sekolah. Bawah umur laa.

Yang kirim barang tu, ada beli sikit-sikit, ingat nak beli lagi, takut extra luggage pulak. Fyi, I beli another one luggage just to pack all my stuff you know.Nasib baik tadi timbang pass.Tu pun pun ada tumpang beg orang.Ahaks.Kalau tak habis laa.

Lagi satu nak bagitau, matawang di Korea lebih kurang dengan US dollar.Tukar US dollar dengan won pun lebih kurang sama je. Nisbah nya lebih kurang cam ni, 1 dollar = 1.32 matawang korea.See, yang beza cuma, berbelanja di Korea ni mahal, shopping kat US, barang murah.Kat sini, memang kena jadi pengguna yang bijak.

Last but not least, walaupun, kat Korea ni best, ada juga rindu beberapa perkara tentang Malaysia.Food?Nope. Saya rindu toilet ada paip air, tu satu, dua, saya rindu nak makan cokelat dengan atuk, rindu ada masa untuk online dan berblog di rumah, rindu mak ayah adik-adik semua, rindu my best friend.Kim, kau dah balik Cape Town belum? Stay sampai krismas ae..

Lepas ni, tunggu la update tentang Korea di blog ni. Korang akan disajikan cerita-cerita tentang apa yang dilawati, dibelajar dan diberitahu dengan banyaknya, mungkin mampu buat korang termuntah.Have to.Hehe, sori okay? Kamsa Hamidaa..(minta maaf)
haha, nak jugak..

Jumpa di Malaysia!

wassalam.

p/s : balik nak sambung buat kerja, revise sikit-sikit, dah nak naik sem dah ni.

27 comments:

nursarah87 said...

woit, cepat balik n upload ribuan gambar di korea..haha

LORD ZARA 札拉 said...

huwaa~

cepat balik~

rindu~

oranglidi said...

WAHHH!!! PEGI KOREA X AJAK!! HEHEHE.. MAAP, LAME X SINGGAH SINI.

miSs s!v said...

tak pegi jejju island?

'AQILAH said...

selamat kembali ke tanah air !!!

saypOOL rafhtello said...

aku snagat jeles lagi..selamat ko dah balik..ku merindui mu.. hahha

fiD said...

cepar balek,,,,!!!! marah betol aku nie!

niesz said...

syok giler..but mesti sedey kan nk tgglkan korea..ye la..bkn senang nk g sane..
emm..if wat sampai krismas mesti lagi best kan..ye la..boley gak tgk dorg sambut krismas mcmane..
ade salji lagik..besh nyer!

maiyah said...

slmt kembali

Shifu67 said...

woooo... winter sonata la nii

haaa.. kat sini pun winter gak ni... tapi salji dah cair laa

meo potato said...

yipie! :)

~ainun~ said...

perasaan bila baca post nh: jeles: dapat main salji!, happy kau dah nk selmat pulang ke tnh ar, tak sabar: nk tgk gambo~!

alie said...

kembali menjejaki...
:)

~lahir tahun 89 jugak ke?

the_m said...

lorh.. xjmpe TOP aku ke? haisy.
nway.
hav a safe journey.
revise dow. ahaha

Mimie.Candy Cane said...

wahhh...sonok eh dia pegi korea..ari mcm serba salah nak pegi ke tak kan? hehehe

Cik Cookie said...

beli apa utk CC?

muahahaha.. said...

dayah.....

ak rindu ko.....

hehe..

baincardin said...

salam Green!

Bain dah tukar template beru utk baincardin.com supaya gambarnya boleh besar dan puas layan HDR! Yay! ^_^

i'm_siCK_n_tiReD said...

wahhh..best... gambar kat korea de x?? Hehe..

dilot said...

waaa...jeles seyh..cepat upload gmbr..=)

faiq said...

aku nak jajan

YobSumo said...

toilet yg berair sgt diperlukan kita. hehehehhee.

best wooo dpt prgi korea!

meorazor said...

aisehh!

xsempat nak kem tshirt korea wehh.

kempunan!!

meow si kucing said...

rindulah dgn si kucing green nie

Noorlaila Mohamed Nor said...

nak souvenirrrr

Basuh Baju said...

bila nak gi umrah? haha

unwanted said...

nanti boleh buat entri yg betul2 penuh dengan gambar..:)

eh, takkan tak de langsung gambar2 awek korea..ha3