Pages

Wednesday, December 30, 2009

Dimaklumkan

Salam

Kelas pertama adalah ke OS lab yang mana kami perlu buat latihan makmal guna fedora tu, fuhh mamang mencabar betul. Agak kibut tadi bila mana aku macam dah lupa 'command' linux untuk buat direktori, tukar tu semua. Tapi perlahan-lahan, dapat catch up balik. Phew.

Disebabkan semester ini nak berazam untuk aktif turut serta program pengakap, aku selalu jugak laa jenguk page pengakap kat facebook.(ya, saya dah ada facebook, tak bangga pun). Beria-ia aku klik button 'attending' untuk pameran pengakap dan daftar program kat perpustakann, kejap lagi takde ae.Hey, ada kelas sebenarnya waktu tu, curi masa kejap sebab nak turun support.Cam ni arr.Dah lah dok gebang kat fb suruh datang, aku siap plagiat status fb page scout hanya untuk maklumkan tentang hal tu kepada kawan-kawan sendiri. Hurm, sabar green sabar.

Patutla instict aku kuat untuk TIDAK PERGI.Mungkin sebab aku bawak laptop berat di tepi bahu untuk lab tadi.Berat, sampai aku rasa bahu aku akan senget sebelah bila grad nanti.Eee..tak mahu.Lagipun, ainun dan sue tak nak ikut.Tak best la nak pergi sorang. Tapi pergi juga since zaireel pun nak pergi pinjam buku kat sana. Syaratnya, dia kena bawak laptop aku, dan aku kena lari untuk catch up dia yang bawak motor.Huhu...aku sampai dulu.Amacam, sprinter tak??

Macam yang diberitahu, pameran tak ada, dan kawan aku yang sorang ni pun tak dapat pinjam buku sebab pakai selipar.Haha. Tak berbaloi betul.

Jadi, lupakan sajalah kisah ini.Kita mulakan hidup baru. ;)

p/s : don't judge a book by its cover.<--saja je.

14 comments:

Frodo Baggins said...

yeah, dont judge a book by its cover ... tapi jgn lupa belek2 dulu buku tu . happy new year!


>>________<<

ketupat said...

kahkah..
aku gelak kat zairel...

yaziith su anaz said...

bukak buku 2010.



:)

miSs s!v said...

aku selalu pakai seliper.
nasib baik dpt pinjam buku.
hahaha


kau olahragawati ke?
ekekke

niesz said...

hihi...xpe2...lpas ni xley da pkai selipar time nk pinjm buku..hee..

sharamli said...

sila jgn pakai selipar lain kali...

:p

maiyah said...

slmt tahun baru

~ainun~ said...

haha..aku pon tak sedap ati nk g..haha tu yg taknak ikot..[ye ye je tak sedap ati padahal mls nk jalan g sana]
haha..
nway, takziah to zaireel.

baincardin said...

Salam Green.

Bain derma darah pun haritu 1stime. mula² takut gak, tapi bila dah derma, rasa cam best and nak derma lagi tau green.^_^

Bain cuba nak promote derma darah ni utk Pusat Darah Negara pada semua bloggers lain kat sini ye.

Boleh klik link ni:-

http://www.baincardin.com/2009/12/1blood-for-1malaysia.html

'AQILAH said...

selamat tahun baru !

imanshah said...

wah masuk pengakap, best2

Uruchimaru @ kf said...

knp join pengakap?

faiq said...

don read a book cover!

green said...

thanx frodo~

ketupat..hehe

su anaz..okeyh

siv..lama dah berlalu

niesz..strict btol librarian hr tu..

sha..ok2..

maiyah..terima kasih

ainun..hehe

bain..ouh..like i said..i will try ma best..


aqilah..terima kasih

imanshah..masuk2..

kf..sbb minat~

faiq..baca cover dulu bila nak start baca..