Pages

Friday, October 9, 2009

Menuai hasil

salam

Walaupun aku balik lewat kelas malam tadi, ak still nak update blog.Sebabnye, nak kongsi cerita tentang koQ ku, yang baru je habis syllabus rabu lepas.


Masih ingat kan pada entry ini dan ini??So kali ni, ku mahu buat follow up.heheheh..

ok, yg ni adalah gambar 2 minggu lepas.Masih kosong,tak berbunga lagi.


ni gambar rabu lepas.Yang kiri adalah jurulatih kami, dan yang kanan tu, kawan sama section. Tengah dengar briefing. 


 
Ini adalah hasil yang kitorang petik.Untuk dijual kepada staff U.Banyak tak??Yang elok je, yang tak elok,bagi makan kat rusa.Cuma dapat sebakul sebab yang lain tak cukup panjang dan besar~


 
Ni tanaman kangkung.Sikit je, just untuk budak2 fakulti sains.Dorang nak buat research.



 
Yang penting, kitorang boleh bawak balik. Coach aku suruh amek banyak2, tapi kitorang bukannye boleh masak kat bilik pun.Anyway, aku amek juga sebab budak bilik sebelah suka makan sayur mentah dan ulam. Lebih, aku kasi kat Pak Jamil, owner cafe bawah blok.






Aku sangat teruja masa sampai kat ladang.Dah besar dah pokok2 ni. Aku jaga cam anak sendiri taw..

Pape hal pun, koQ ku dah habis, instead, kalau ade masa, aku still nak datang gak, boleh release tension. Ye arr, asyik mengadap laptop je, sekali sekala, buat cam ni, rasa best la plak.Lagipun, budak2 pengakap selalu gather kat area2 situ, boleh jumpa dorang skali..

Before balik, coach aku nak bagi daging rusa yang die baru sembelih. Hmm, mana laa aku nak letak.Next time je laa...

p/s: ada student fakulti sains wat PSM (projek sarjana muda) pasal tanaman tembakau..Patutlaa ade pokok tembakau kat situ..

35 comments:

joegrimjow said...

tu timah ke?
huhu

Natsu said...

oit. daging rusa mhl la. apesal xnk ambik? kalo xnk bg aku. haha.

meor saiful rizal said...

owh..

ade ulat hijau tak situ?
aku ngah carik predator die..

kat sksyen mane ladang nie

green said...

joegrimjow..what do u mean?

timah ..makcik timah ke..bijih timah..
huhu

natsu..oo ye ke..mane la ak tau..

weyh..section kelas laa..
bkn cm section kat pj tu..ni ladang kat universiti ak laa

Pais Chaos said...

aku memang minat sayur mayur ni..lagi2 yang segar2..

oranglidi said...

daging rusa memang sedap!

weh, ajar lah wa plak berkebun mebun!

meo188 said...

rajin nye... kucing makan sayur ke?

huhuhuhuhu :D

imHepPie said...

alu pon slalu menuai hasil kt farmville..rajin kan??

pakcik kordi said...

wow!segar ah!cantik...jaga baik2...ni pakcik kordi is here...=)ah fat war2 kan apa pada awaks?hehehe...sori..pakcik kordi lama tak update blog...sebab pakcik kordi gi indon..tolong mangsa gempa kat padang...letih arr waks...pokok tembakau?blh la wat tmbakau rokok...hehehe...

Kentut said...

wow. lenkali kalau aku nak beli sayur, aku cari ko je lah.

Uruchimaru @ kf said...

erkk pokok tembakau? emm industri rokok mmg xkan tetutup lho .!!!

green said...

pais..vegetarian??

oranglidi..kalu ade pape nak diperoalkan..tanye je laa..

meo..makan!sy makan semua..

heppie..dah level bape dah??

kordi..haah..ah fatt promote..jap2..misteri la pak cik kordi ni..

kentut..nak kentut jgn cr ak k..

kf..erm..tau xpe..

miss jane said...

org lidi>>

teruskn menuai hasil dgn tgn2mu yg runcen itu..

slmatkn lah khijauan bumi kite

huhuhu

oittt...sile edit areque's story kpd link baru neh..

http://plainjane93.blogspot.com

wslm..

niesz said...

wah!ijau nyer..subur lak tu..
emm..mesti minat tanam2 pokok kan..bgus nyer..

niesz ni mls ckit nk menanam..hihi..

sI tEDI said...

bumi hijau!

niesz said...

wah!ijau nyer..subur lak tu..
emm..mesti minat tanam2 pokok kan..bgus nyer..

niesz ni mls ckit nk menanam..hihi..

kuina said...

daging rusa...
tak pernah rasa...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

FUYOO!!! go green!!! hehe

fix said...

pertanian tu perniagaan gak..hehe

ezany said...

boleh berlatih masak plak pasni.. hehe..

oranglidi said...

macamane nak tanam hati yang hilang? hehehehehe..

sharamli said...

g0reng kicap p0n s0dap ni..hi3

Aku Beskot™ said...

mcm best la plak..
ko blaja ktne nih green??
siap ade ladang lg..
siyes menarik..

green said...

miss jane..err..tu msg utk oranglidi ae..?

niesz..alah bisa tegal biase

kuina..one day..try laa bese je

bum bum..yeah~

fix..yerp~

ezany..okeyh~

oranglidi..ssh nak jawab tu..nape?heartbroken ke?

sharamli..uit, kat pak jamil ke kak nab??

beskot..universiti teknologi malaysia. (UTM)

chekgu BaniHassim said...

Aku pun bercucuk tanam gak...
tapi dalam farmville je laa...
untung besar jugak laa...
huhu

The Hobbit Frodo said...

weh ~ aku nak tanam tembakau!! huhuhu ~ ada ular daun tak? ri tu kat blkg umah aku nth camner ular daun ni merayap g kebun mini bibik aku, seb baik lah beliau selamat dari ditetak ... kahkahkah


((sampai sknk aku masih heran dr mana natang tu menjelma ... kerr jatuh dari langit, terlepas dr cengkaman helang barangkali))


Daging rusa? asal ko x balun jer!! sodap weh!! panggang!

Fatt Chin Choy said...

lg best drpd bercucuk tanam kat FB

yaziith su anaz said...

anda student upm kah?

i'm_siCK_n_tiReD said...

wahhh..seronok tgk hasil die..best2!!

green said...

chekgu..hehe

hobbit..mungkin dtg dr bilik mu yg mcm sarang..

lalala~

ak x amek sbb x kuase..nanti laa..

ah fatt..yeah~

yaziith..nope..UTM, SKudai

sick n tired..tau xpe..new xperience..

green said...

chekgu..hehe

hobbit..mungkin dtg dr bilik mu yg mcm sarang..

lalala~

ak x amek sbb x kuase..nanti laa..

ah fatt..yeah~

yaziith..nope..UTM, SKudai

sick n tired..tau xpe..new xperience..

Lionel Azry said...

pokok ganja ada tanam tak?

maiyah said...

berbudi pd tanah, lihatlah hasilnya, mmg berbaloi :)

oranglidi said...

ye kot.

green said...

lion..uit..kate nak stop blog jap..pe kess??

maiyah..yerp..betul3..

orglidi..cool laa..papehal..boleh bwak bincang per..