Pages

Sunday, October 4, 2009

Baca dan ketawa~

salam

Manga bukan mangga..hehe

Aku baca komik dan majalah lawak dari kecik.Kalau masa kecik dulu, aku selalu pinjam Ujang, Gila-Gila dan yg sewaktu dengannya daripada sepupuku, arif dan adib, sekarang ni dah tak dah. Aku pun dah jarang jumpe majalah2 tu kat kedai Pak Kassim ataupun Kedai Sakura.Hurm, jumpe jarang,baca apetah lagi. Huu..aku ske bace citer Mat 2 Ringgit.Bestkan?Kalau korang layann arr..

Sejak 2 menjak ni, aku mula menjinakkan diri ngan anime secara serius.Best jugak. Dulu pun aku layan gak, tapi biase2 je. Kalu dulu, baca conan, tengok sailormoon, dragon ball, cardcaptor sakura dengan slam dunk..sekarang aku lebih tegar..haha..

komik, anime, manga..semua aku layan..
walaupun tak lah obses sgt,
aku suke..

aku nye feveret..mesti laa one piece..



best ok??
jap2, korang suke yang mane? cter ape? share2~

before raye hari tu, aku sempat ke bilik ijat..


dalam banyak2 koleksi ijat, aku pinjam 5 ..je..
ni pun yg biase2, yang best, orang lain dah pinjam.cepat betul~

Sekarang ni, nak baca sikit pun tak tenang. Beselaa, nota kuliah yang berape helai tu pun ak susah nak habiskan, komik ngan manga bertimbun, kejap je ak bace. Bole citer balik plak tu..

Same ngan blog, senang je ak bace entry orang sampai habis, boleh siap bagi komen lagi..
..kan bez time blaja pun cm tu..huhu..

p/s :memandangkan jumaat, sabtu, ahad xde kelas, waktu aku berblog dah lari. tak terkawal betul~

38 comments:

joegrimjow said...

one piece terbaik!!!

Natsu said...

Yo.. Pminat one piece juge di sini:)

et said...

hoho..mcm ku kenal komik2 itu..

otai komik juge..^^

imHepPie said...

aku suka bca kalo free je...

Naz said...

peminat komik anime yer... hehehehe...

nursarah87 said...

sy plak peminat anime NARUTO yg sejati!

hidup Konoha! huahuahua

saypOOL rafhtello said...

aku xlayan manga.
ntah la.xtau nape.
sebab citer panjang2..
bek aku layan buah mangga..

Uruchimaru @ kf said...

emm aku dulu suke bce komik dewata raye beb.siap order berpukal lagi..

skrg minat mangga naruto plak tpi bce on9 arr heheh =p

oranglidi said...

wa ske kartun tempatan je.

terutamanya gilagila

geeds said...

i dun read mangga sadly.
mags!
meriah and warna warni.
hehe.

meor saiful rizal said...

hahaa..

belum bace dah gelak..
baru tgk cover..
mmg lyn ar ujang ngn gile2

Boneka tak sakit said...

ONE PIECE FTW!!! hahah..
aku suka gila one piece.. cerita dia penuh kegembiran dan kdng2 mengharukan jiwa!

caya tak aku pernah menitis air mata baca one piece!! kalau ko betol ikuti kan?

aku sedih gila time dia tinggalkan negara albass *negara yg padang pasir tu huuhu.. sedih ye.!

mimie said...

ujang dulu2 lawak gile..aku gelak tak hengat..tp skang dah kureng.aku pun dah lamer tak layan..



*nk try layan anime jugak la.huhuhuh

teamdakwah said...

dulu x minat bace buku...
pastu bile ade orang kenal kan al-quran n terjemahan..tu je la yang aq jelajah setiap hari...

jummat sabtu ahad xde kelas gak..tapi asgmnet sikit punya banyak..mcm ade klas la gak..praktis present lagi...aduhhh

cookie devine said...

Manga?Zaman baca manga CC dah lepas.Kureko laa, Gempak laaa.Ntah byk lG.SONOK..

faiq said...

dulu cerite mat rm2 mmg srnk..
tp makin lame ujang dh xde modal nk buat lwk..bce pun dh lwk..huhuh

imanshah said...

saya dulu suka majalah gile2 especially citer 3 gadis pinggitan n from taiping with love..huhu

fix said...

majalh yg aku ske ujang ngn gempak..komik lak one piece ngn conan,mmg best hehe...tu pun time kt hostel ar,skang ni jarang da baca semua tu.nk beli mls je,haha

fix said...

majalh yg aku ske ujang ngn gempak..komik lak one piece ngn conan,mmg best hehe...tu pun time kt hostel ar,skang ni jarang da baca semua tu.nk beli mls je,haha

sI tEDI said...

aku tak pernah baca komik :)

Fyzal said...

biasa tu.. nota kuliah memang payah nak habis.. tambah2 kalau buku teks.. hahahaha

Fyzals Territory

sharamli said...

bila la kita nak bc buku mcm kita bc bl0g...

HEMY said...

aku minat gile gak one piece and ada koleksi anime dia..hehehehe...

naruto n bleach aku dh delete sbb filler dia tk syok..skang one piece dh smpi klimak dh..mmg syiokkkk

Kasawari said...

dulu suka komek bujal.. skrg ni dah takder dah.. zman2 80an dulu

Fatt Chin Choy said...

aku pun suka onepiece... tp aku lebih kpd anime.. tak ada budget nak beli manga. masa pun tak ada nak baca online

azuan said...

one piece memang best!!
tapi aku still pilih det.conan sebagai yg terbaik!!huhu

meor saiful rizal said...

gila2 ngn ujang terbaekk!!

Naz said...

dewata raya, alam perwira dan pendekar laut pujaan hati ku....

green said...

br pulang ke bilik..

perkara pertama yg ku ingat adalah blog..

oh..blog umpama buah hatiku..

tempat aku cerita hari2ku..

pendengar yg setia..

setia mendengar celoteh ku yg pjg..

oh blog, aku sayang kamu. amat~

nsb baik blog bukan manusia.

walau aku sebnrnye dah lame suka dia~

dan dia bukan blog.

my blog..u r one special thing~
>=<

Nabil Fizri said...

bace blog je skrg

syah shah said...

aku paling suka Bleach... :D :D

err... cite Mat 2 ringgit tu aku tak suka sangat... geram sungguh dengan orang tiga suku camtu... har har har har har :P :P :P

a.l.e.f.a.h said...

hahahaha...
taw xpe,
kalo sal belaja,
mmg sgt2 susah nak wat,kan?kan?

kalo sal benda laen,
cepat je,
wuwuwuwu...
cane lah nak idop senang canih
(bebel kat dr sendr)

fathiahRAIHANA said...

ana suke gilak
dragon ball
;))

niesz said...

besh2..layan jer..
mmg syok1

fahmi Hairul Nuar said...

Doraemon tu komik kan..? Bukan Manga..? Naruto Ngan One Piece Best..!!!

En.Beskot™ said...

wah..
ko pon minat manga eh..
ak sgt layan one piece..
drpd episod 1 smpi latest ak bc.
hehe..
eyeshield 21 pon layan
naruto jugak
bleach pon sm..
tp one piece gak yg terbaek..
siyes.
hoho

Kentut said...

walaupun komik, ia tetap bahan bacaan. membaca jambatan ilmu.
membaca diatas jambatan juga amat seronok.

ketupat said...

oyeay...manga ngn anime..