Pages

Saturday, October 17, 2009

Langkah bermula semula

salam

Setelah hampir satu sem aku berehat dari aktiviti pengakap, kali terakhir adalah before sem bermula, petang tadi aku ke AGM. Bubar dan lantik pengurusan kelab yang baru. Ouh, walaupun amirul xde (kawan baik ku dalam pengakap), aku gagahkan diri, pakai uniform dan pergi.Rindu nye dengan pengakap. Kesibukan sem ni membuatkan aku perlu 'pause' kejap. InsyaAllah next sem,aku akan teruskan semula aktiviti pengakap.Once a scout, forever a scout.


Banyak2 aktiviti yang dirancang, yg pasti ku tunggu2 adalah kembara.Nampak biase tapi punyelah susah nak jumpa kembara cam ni. Bak kata redza, pengakap sekarang dah tak macam dulu. Kurang kembara. Kalau ade pun tak cukup syarat, sekejap, perjalanan mewah dengan kemudahan, kurang 'semanagt pengakap tu sendiri'.Aku setuju sangat. Maybe kembara pengakap dengan masyarakat kali ni membawa kepada pemberian lencana.Bagus juga. En rahim, pesuruhjaya klkm utm ada mengurakan tentang lawatan ke europe, especially to BP house dan international jamboree. Tak mustahil, sebab idea datang dari TNC sendiri, yang juga merupakan ahli pengakap. Hee..besstnyaa~

Tadi meeting tak ramai cam selalu.Kurang sikit.Mungkin sebab ada yang dah balik. Aku still dapat jumpa senior2, hurm, rajin korang datang ye, even dah nak grad dah. Habis meeting dapat makan chicken chop, waa..mewah betul korang. Tak sangke banyak jugak duit kelab.haha...

Papehal pun, aku harap, pengakap akan membawa aku kekal bersama u, terutamanya bila dah grad nanti.At least bila dah kerja, aku balik utm, takde lah dok lepak bilik lecturer je. Sekurang-kurangnya, aku boleh ke bilik gerakan kelab2 yang aku join. Takde la boring sangat.

Ade life orang kate....

tadi baca ikrar. Lama dah tak bace..

mungkinkah kami akan ke tempat ini??Huu..segalanya mungkin..




 

 

 


p/s: nasib baik ada perjumpaan ni, kalau tak semalam jugak aku balik.

14 comments:

saypOOL rafhtello said...

wah chicken chop..delicious..
ada lagi ke pengakap kat u ni..huahua.. ;p

Manusia said...

aku kadet remaja bkan pengakap huhu

meo188 said...

wah... suke g camping2 ye....

dulu sy pun suke jg.... tp dh abis blaja dh xde kaki

miSs siv said...

best nye!!
nak ikut jugak~
hehehe

chicken chop?
mewah!
lain kali post kat kite keh~
=)

imanshah said...

saya kat U masuk PBSM..haha Persatuan Berehat Sepanjang Masa

green said...

saypool..ade, nama dah lain..pengakap kelana atau kelana sahaja~

manusia..oo, krs ae..

meo..belajar balik..kekeke

miss siv..ye laa..selalu xde makan pun..duit kelab banyk lebih..

Zulfadzly said...

salam..halu cik green..aku nak melawat ko ni..xde maruku ker?

green said...

imanshah..hehe..boleh pula begitu..

zul..dtg pun..nape tak mintak air sirap sekali..kekeke

Fatt Chin Choy said...

menyesal aku tak join pengakap dulu
sekarang ni mana ada masa nak masuk2 hutan ni

chekgu BaniHassim said...

aku persetiaan pengakap tu ingat2 lupe pulak...huhu

green said...

ah fatt..masuk je..skrg pun boleh..

chekgu..boleh tanye anak2 murid cikgu

Kentut said...

mesti ko terer ikat2 tali kan. ajar aku bley? he he.

Kentut said...

mesti ko terer ikat2 tali kan. ajar aku bley? he he.

green said...

kentut..nak ikat sape??