Pages

Sunday, January 10, 2010

The Pathetic Sunday Evening

Salam

I was doing some Netbeans works for such a long tiring time, until suddenly, i got stuck and blur where I try to figure out the problems and I couldn't.Boo. The azan asar finally stopped me, and after prayer, I laid on my bed, looking outside the glass window.I was alone.It was quiet, and what a sunny day.

Damn bored and I really want to finish that netbeans.Tapi tak boleh...
Aishhh.

So I decided to 'have a life'. Outdoors should be fine, but what and with who?So I send text to some friends, hmm, they might have good plans and I would love to join 'em.And yeah, kumar called me, asking about the printing and the poster, so I asked Zaireel, if I could follow them to er..er..printing shop?(yeah i noe, boring)

He said no and bla..bla...The answer is No, since he got no idea of Kumar's plan.Nice.Whatthefun~

Ok now what to do.
Huhu, he asked me to join his skating.

????????????     BOOOOORrrrrrriiiiiiiiinnnnnngggggg.

What a sad evening everybody.

When suddenly, an idea came up where i decided to go down the hill and head to tasik kampus.I brought along two free buns i get from Pn Rahmah yesterday to feed the fish there.Huhu, layan je laa..

On the way, I met Max, thanks for honking and to my surprise, there's no one at the field.Heh, where are these people going?Never mind lah.Finally arrived, and I started to feed them.The fishes like my kaya buns, sedap agaknya, selama ni dorang dapat plain roti je kot ..haha.

I looked around, not so many people there. I saw one guy baca buku, bagusnya.Two or three families with kids, some girls mengumpat chatting and few were jogging.My evening started to be good I guess.



The fishes are amazing. I think they like me, hehe..

Bawah ini adalah gambar ikan-ikan di tasik UTM.Amazing bukan??




klik sini untuk cerita selanjutnya.

I text Zaireel and he said.."ye laa, kau kan motherfish-er..

apa2jelah bapa ayam~

Allah..in the end, my pathetic evening turn out to be so beautiful.

beautiful evening



And while typing this, my netbeans are working well.LOVE!

21 comments:

itisrajah said...

Allah tak pernah menghampakan pandangan hambaNya, kan?
tapi hambaNya sje yang seringkali menghampakan pandangan Allah.
wallahualam.
peringatan untuk diri sendiri juga.

Kuwe said...

ni kalau cedok ikan pakai jaring ni sedap jugak.

dah jimat sardin 3 4 botol.

maiyah said...

ermm.. ikan2 tu akan wat kita tenang

ria abadi said...

cantik betul ikan yang bayak tu..

Faarihin said...

wah.. melayan perasaan di petang2 ahad yer.. uiks.. jgn suka balik lewat bila kuar petang2 tu.. nak2 dok kat tasik plak tu.. hehehe.. terigt plak kat tasik di tmpt sy blajau dulu.. seram.. hohoho.. (^__^)

baincardin said...

Hari ni sudah Monday! Jadi, hilangkan boring green hari ni ye ^_^

Kapten Luffy said...

tasik utm kat mana tu?
aku kalau boring g tgk wayang sorang2 jer

ina mail said...

mak lemahlah bahasa omputih ni. mak dapat gred setakat lulus bahasa engriss.

baincardin said...

Nanti dah buat HDR jgn lupa kasi upload sini ye ^_^ yay!

avid gunner said...

petang di tasik utm bole spoil kalau nampak pak gad saman moto yg parking kat parking tasik tu. jadah betul la...haha..

'AQILAH said...

tak boleh tengok ikan

moment said...

Ikan apakah???

mcm ikan KARUK.. tau tak ikan KARUK tu ape?


heheh tny bdk sabah.. =)

green said...

itisrajah.. wallahualam~

sardin dlm botol?x prnah jumpee..

maiyah..betul3

ria..betul tu ria..

faarihin..oo, b4 maghrib dah ade kat kolej dah..

bain..yes bain!

kapten..alaa tak biase laa ah fatt, x biase panggil kapten..jap, tu kat utm skudai, bkn kl, kalau kl mesti ko dtg kan..huhu..

ina..ni tulis sbb nak practice laa ni..xpe , slow2..

bain..this weekend i try tp x janji..hehe, teruja nih..

avid gunner, haha..tu la pasal, lg arr sekrg org audit nak dtg, xpasal kn hafal visi misi tu semua..haha..not akuliah pun ak x hafal cm tu taw..

aqilah..nape?

moment..ok, t sy tanya kawan ye

meorazor said...

wahhhhhh!

speaking London yerkkk..

ikan tu gaul2 ngan kunyit, goreng..masak nasi.mkn ngn kicap.

perghhh!

meo bunk face said...

Dan…bila kau menghilang
Musnahlah musnah impian

Tuk menggapai bintang
Terangi hidupku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah destinasiku
Dalam ingatanku

lalalalala.... layan lgu ilangkan boring

Cik Cookie said...

cc tido je

HEMY said...

ikan apa ek??tkleh tangkap??netbean tu natang pe?

joegrimjow said...

erkk
my friend ask me to go to skate
exam, cant accompany him

green said...

meorazor..mmg pergh..dah2..

meo..oo inila lagunyee..

cc..boleh je..

hemy..nak tgkap boleh, kn saman ngan pak guard tak tau..netbeans tu pengganti textpad atau notepad bila nak buat internet programming..ni contoh laa

joegrimjow..ouh exam,all da best.

Faarihin said...

igtkan maghrib2 de agi kat tasik itu.. huhuhu..

green said...

tak laa