Pages

Thursday, January 21, 2010

Bagai Pinang Tersalah Belah

Salam

Jam sekarang dah pukul 12.33pm.Baru je 10 minit tadi sampai bilik.Maknanya, lama sungguh discussion English dengan satu kumpulan tadi.Lama, tapi kerja habis.Yay..Alhamdulillah.

Setiap kali waktu makmal OS, akan ada satu perasaan macam tak best bila nak start run program. Perasaan macam nak test JPJ kejap lagi ataupun macam nak tunggu komuter sampai lepastu lari berebut ke pintu masuk. Mual.

Yerp, pagi tadi pun macam tu dan kerisauan itu menyebabkan program tak dapat run betul.Successfully fail. (-.-")). Tapi Dr Nora kasi can betulkan dengan kawan, phew, terus menangis kegembiraan.<--tipu.

Petang tadi, ada satu nombor tak dikenali bagi mesej.
Siapa?

Yang memperkenalkan diri itu en Saypool rupanya, huhu.Saypool, sorry tak dapat jumpa, aku ada hal kat kompleks sukan tadi, memang tak boleh datang, maaf ye.

Aku singgah kejap je, kau dah pergi court tennis pulak.Takpelah, lagi pun aku segan.Dan lagipun ayah aku dah pesan "don't talk to stranger".Haha, sesekali poyo macam ini best juga.

*************************************

Sebenarnya, hari ini hari yang stressful juga pada awalnya. Sedih laa. Mungkin juga sebab faktor hormon, this morning I couldn't resist anymore and I ...let it flow.



Lab OS tadi memang banyak menjadi punca. Aku pun tak paham kenapa aku tak paham-paham.
hmm...



Muhasabah balik.

Baru sedar, usaha ada doa tak ada.
Tak mintak, mana nak dapat.


Masa sekolah dulu, masuk je pintu pagar sekolah, tak pernah fail untuk niat "hari ni datang sekolah dengan niat nak belajar dan menuntut ilmu , nak........................semuanya kerana Allah taala.".

Niat yang spesifik bila masuk kawasan belajar.




Kat universiti, erm.., dah jarang buat.
Termasuklah pagi tadi.


p/s: Entry tak ada kena-mengena dengan tajuk.

19 comments:

oranglidi said...

wa duk cari jugak la mana pinang yang dibelah tu..


hehe.

i'msosupernotcool said...

mmg xde kena mengena pon...

joegrimjow said...

xkene mengena xpe
asalkan saling memperingati

baincardin said...

chop?! ^_^

green, bain baca tajuk entri ni je dah trgelak pepagi kt opis! ^_^'

camne lak pinang leh tersalah belah? ni bole jadi pepatah melayu baru ni ^_^ huhuu...

baincardin said...

bila bain dah baca entri ni. baru paham. memang takde kaitan langsung! wakakakaka!!!!^_^'

*seblum mulakan sesuatu, mulakan dgn bismillah ye Green. cuba amalkan. sedar x sedar, boleh cecah lebih 1000x kita baca bismillah dlm 1 hari je. Byk kelebihan yg bole kita dpt tu. Insyaallah...^_^

fiD said...

tahniah la lulus, heee..

pasni lah ajak aku jejalan ea green...

||alis|| said...

salam..

hehe.. tersalah belah cara melintang ke menegak? kekeke!

takpe, apa2 pon orang ckp buat apa pon kena dahulukan dengan niat.. tak brapa sure takpe, mana tahu later2 boleh catch up balik kan :)

syah shah said...

Takpala, anggap sebagai satu pengalaman idup... Lepas ini boleh diamalkan semula niat-niat tersebut... Heheheheh :D :D

Tapi tajuk memang catchy... Hahahahahah :P :P

Kuda Kertas said...

hehehe..t'cari2 ku pkataan pinang..igtkn nk tebang pkok pinang ke ape ke..

xpe2..mseh blom tlmbt nk buat amln mse skola dlu tu..

Masy said...

sibbaik ade penjelasan. klu tak, mmg nk tanye - celah mana yg pinang salah belah ni? hehe

ezzati said...

Ada amik OS gak dlu..hehe..

Ivy Metaga said...

takpe..janji tajuk meletop hehehee...

acik ayu said...

erk termalu sendiri.

sbb taktaktak penah niat gitu ms skola dulu. huhu

saypOOL rafhtello said...

ye la..org tu xsudi nak jumpa aku..huhu..xpe2..aku dtg bukannya lama pun..sekejap je..nk jumpa mmber lama..

Cik Cookie said...

CC pun sama/
apa yg buat ms sekoalh
xbuat ms kat U.

'AQILAH said...

ku pun sudah jarang..:)

HEMY said...

ingat zaman wat sistem..bile lecturer suh wat negative testing masukkan abjad dlm field khas utk nombor...

tekan enter...window yg bagi error..ahahahhaa

green said...

hemy..ak phm situasi tu.sgt paham..adess~

Faarihin said...

hahaha.. cari jugak entri tajuk ngan isi.. memang menyempang.. hahaha..

dulu sama gak.. masa skolah slalu pasang niat cam tu.. bila dah msuk blaja kat tmpt lain.. trus ingat2 lupa deh..