Pages

Friday, August 14, 2009

Kerlipan cinta

salam

semalam bila farah bagitau pasal ustaz Asri Rabbani yang meninggal dunia, aku agak terkejut dan sedih. Too young, too soon..

Sebak..

Sangat mengagumi beliau, cara kerja, ilmu, suara yang mendayu-dayu.. Semoga roh beliau ditempatkan di kalangan hamba2 yang dikasihi. Insan yang baik macam die, pergi dulu...Perhaps, Allah lebih sayang~ Manusia datang dan pergi, semua di tinggalkan, hanya ada amalan yg jadi bekal. Cukup atau tidak??

Cikgu aku pernah gtau, kalau kita dah bersedia dengan kematian, mesti kita rasa rinnduu nak menghadap tuhan.
Rindu..

*****************************************************************
Sebagai peminat lagu2 rabbani, mesti pemergian ustaz asri memberikan kesan. Aku rasa setiap kali die nyanyi, memang penuh feel dan mendayu-dayu.. Kelebihan die..

ni aku copy dari blog ustaz asri.. bace laa..

Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;

aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.

Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku.

Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...


bwh ni, lagu yang ku suka..




video







faham kan kenape??

10 comments:

sharamli said...

sem0ga arwah ditempatkan di kalangan 0rg2 berimaqn..
alfatihah

the_m said...

aku bru menat lagu kerlipan cinta tu
rite aftr ko send.
urm..
perlukah bile sum1 tu da xde dpn mate,
baru nk hrgai..
aiy.. tlmbat saye.
moga tuhan cucuri rahmat ke roh arwah ustaz asri..

Firol said...

pergi tak kembali..

al fatihah

Kuwe said...

al fatihah buat ustz asri

aku dpt tau pun dr blog artis 2 ari lepas.

meo188 said...

al fatihhah

fajridil adha said...

yg hidup pasti akan mati

::[si putihpurple]:: said...

salam~

lagu amat mnyentuh hati..

suke lgu ni..

^___^

green said...

sharamli..amin

m..dats y ppl say absence makes heart grows fonder, papepun, kt same2 doa ok?

firol..for ever

kuwe..ak tau dr ym

meo.. :)

fajridil adha..pasti..

si putih purple..saye pun.. =)

cuba cuba said...

salam. yc! ni mimiey yang ko komen kat blog cikecik tu. :D

green said...

mimi!!!