Pages

Friday, August 28, 2009

Blog memeperkenal aku dengan dia

Salam..

Apa yang korang terfikir bila baca tajuk kat atas tu??






'
'
'
'
'
Siapa die??




HAahaha, tiada sesiapa..

Aku puas ber blogwalking tadi. Pengalamannya biasa saje cuma aku stop di beberapa entry yang menarik. Belajar sikit-sikit dari pengalaman orang..

Kadang-kadang cara penulisan mencerminkan cara penulis berfikir, bercakap, tahap bahasa malah ilmu.Boleh jadi, blog menggambarkan diri seseorang itu.





Hey wait..
Tak semestinya.

Ada orang menulis dengan penuh tertib, tak menggambarkan diri mereka yang sebenar dan cara  kehidupan sehari-hari. 
from this, you can see the other side of him..or her.

Hipokrit??
hmm...

Ada juga penulis yang pandai bermain dengan bahasa.Tak straight to the point. Kias dan tersirat. Penulisan begini padaku mesti lahir dari penghayatan yang dalam. Dan segala apa yang dia tulis memang merupakan suatu luahan.Baik punye..

Yang tulis direct, mesti sama intonasi dengan gaya cakap juga.Maksudnye, anda boleh imagine dia bercerita bila baca entry yang ditulis.
Simple.

Blog milik peribadi yang dikongsi.It's free.And in times, it reveals who you are.
And the other side of you that people may not see..

Aku sendiri menulis blog kerana mahu berkongsi.Dan sejauh mana aku berkongsi dengan orang kat blog ni??..
well, aku cuba sebaik mungkin :)
Sejauh mana pula blog ini menceritakan siapa aku??
this one, you tell me..



Entah macam mane aku terfikir perkara ni bila baca 2 blog orang tadi , gaya dorang tulis tak reflect the way i think bout em at the first place.
Tanggapan aku meleset..
i learn that I cannot trust my first impression.

tanpa aku sedar, blog juga memperkenalkan aku dengan diri aku..hehehe

21 comments:

sharamli said...

tp dlm masa yg sama jgk kita sendirik p0n susah nak kenal diri sendirik...

meo188 said...

life's about making choices... :)

Tautan_Hati said...

tak semua blogger jujur
but
we can learn
life is colourful~~

green said...

sharamli..in times, boleh

meo..better make a good one..

tautan hati..indeed~

joegrimjow said...

suka entry ni

Firol said...

macam-macam ada

bubbye said...

haih..daku menulis ikut emosi.kalau tgh geram,leh je kuarkan kata2 kesat T_T

faiq said...

bace blog aku..
mengambar aku seorang yg?

hehehe..saje wat survey

Ivy Metaga said...

hurmm..topic yg bagus..=)

oranglidi said...

betul gak tu.

blog mencerminkan penulis nya. hehe.

green said...

joegrimjow..terima kasih :)

green said...

firol..cam astro

bubbye..ikut org laa..

ivy..thank you ivy~

oranglidi..nama 'oranglidi'??

green said...

faiq..blog kamu sungguh menawan hatiku..entry wak ketumin mmg x boleh blahh..heheh

oranglidi said...

ahahaha.. name oranglidi sekadar penyedap. kalo lu baca kat profile wa, lu tahulah kenapa namanya oranglidi. hehe..

oranglidi said...

oh ya, wa nk link blog ni.

green said...

teriam kasih org lidi~

MaiSaRaH said...
This comment has been removed by the author.
MaiSaRaH said...
This comment has been removed by the author.
MaiSaRaH said...

hye Green:)
Thanks coz sudi singgah my blog..
anyway dat blog hanyalah sekadar berbicara atau dgn kate name lain luahan hati kot.
hehehe:)

BUJANG SUSAH said...

jiwang la plak... hehehhe

Boneka tak sakit said...

ulasan yang bagus acap kali saya mencari2 entry yang melambangkan kemajuan akal fikiran

mauahahah sori2 lah.. xleh teruskan!!
apa2 memang betol apa yg ko tulis atas nie

tgk aku.. nampak sgt aku sakai!
lagi pow topic2 aku asik awek je.. nie mengambarkan aku bukan sorang gay!!

4bintang untuk anda..