Pages

Wednesday, May 5, 2010

Walimah, Penipuan Hebat dan Pasti

Salam

Pengantin baru.
Tadi pagi cousin ku  (Arif) bernikah.Buat hari Rabu dan bukan hari minggu sebab nak 5 haribulan 5..gedik.Haha. Arif dah kawen, lepas nikah dia cakap kat kitorang (sepupu-sepupu) "...dah jadi suami orang"..huuu.Tahniah Arif, dan selamat pengantin baru. Dah ada satu tanggungjawab besar, jalankan sebaiknya. Arif sepupuku yang agak rapat terutama masa ku kecik.Dia pangkat abang, umur pun dah 27.



tahniah sebab sekali lafaz je.Nak tanya, kenapa baju basah giler?Nervous ke? :D

Penipuan hebat
Tadi baca blog ah fatt (kapten luffy) dan Kawie (cikgu kawie). Masing-masing berkongsi kesedihan kehilangan kawan baik mereka baru-baru ini. Well, masa kat blog Ah fatt, Boneka bagi komen yang padaku, ada betulnya.

here goes..



adeshh pengajaran yg hebat! tapi aku mungkin lupa ia esok atau lusa!

penipoan paling hebat!
adalah meyangka kita akan mati bila tua

Al-fatihah buat bro sham
[copy paste komen Boneka dr blog Ah fatt]


Pasti
"Dunia itu
penjara bagi orang beriman,
syurga bagi orang kafir"
Ayat di atas adalah sepotong hadith, dan malam ini kumahu kongsi dengan orang yang baca blog ini. Kawan-kawan, jangan terlalu bersedih ye..mati itu pasti bagi semua makhluk.


11 comments:

milimilo said...

nak quote jugelah ayat tu.sgt betul.semua org sangka akan mati bila dah tua tp hakikatnya bkn semua. =( innalillah dan alfatihah utk arwah

farahin khairi said...

like this post! ;p

::[si putihpurple]:: said...

betul green..
setuju sgt..
harap2 sume org redha dgn pmergian arwah..
moga tenang disana

Ivy Metaga said...

mmg betul, yang hidup pasti akan kemabali ke tempat asalnya, I lost my grandpa last weeks and it hard but we have to let them go too..

HEMY said...

bukan penipuan hebat..tp fakta yg dilupakan..ehehe

'AQILAH said...

yeah..kite pun boleh pergi dalam masa seminit lagi, siapa tau :)

Solehah said...

btl tu..tp ambik masa la terutama yang rapat..apapun kt pun akan menyusul nnt.

ria abadi said...

salam green,

saya ria pun tak tau apa problem ngan blog tu dah tak dapat comment,maybe pasal tukar background hari tu..tapi takpe...chatbox ada..bleh komen je kat situ.. =)
thanks singgah.. =)

Frodo Baggins said...

1) hahahha berpeluh ... wa paham.
ekekkekekeke ~~


2) mati itu pasti. sedih itu normal. cukup kemttian peringatan buat kita
yang masih hidup.

Al-Fatihah buat arwah bro hisham.

meorazor said...

halal makan minum yerk sume..ksong2.mintak siap2

Nur Amira said...

its true,.,i plan to live long with ijam and keep working..but will it possible,,may b not